faces 7.jpg

workshop

Fotoskolen F A T A M O R G A N A  åbner igen i år for en række spændende sommerworkshops henvendt til alle, der brænder for fotografi.


Fotoskolen F A T A M O R G A N A  åbner igen i år for en række spændende sommerworkshops henvendt til alle, der brænder for fotografi. Jeg har inviteret nogle af Danmarks bedste fotografer til at dele deres tips og tricks og føre dig ud på en spændende rejse, der med garanti skubbe til din forståelse af fotografiet, udvikle dine færdigheder og booste din selvtillid. Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte mig 28513265 Hilsen Morten Nilsson direktør Fatamorgana.   
 

 

 

UDSOLGT!
sommerskole for børn og unge 12-16 år - morten bo

03 - 07 juli 2017,  1600 kr.
Sted: Fotoskolen Fatamorgana, København
20 timers undervisning mandag - fredag 12-16

ikke tilskudsberettiget

Det er en kæmpe fordel at opdage så tidligt som muligt, at et barn har billedsyn. Talentet kan udvikles i tide og give barnet succes og anerkendelse og større chancer for senere at skabe sig en karriere som billedskaber, dokumentarist, billedkunstner eller designer.
På sommerskolen vil der hver dag i en uge blive stillet opgaver, der udfordrer kursisternes billedsyn, skærper opmærksomheden og tester talentet. Gennem personlige samtaler og fælles billedkritik vil børn og unge med samme interesse blive udfordret visuelt og sprogligt stimuleret.
Sommerskolen for børn og unge er blevet en tradition på Fatamorgana, 2017 er den 7. sæson, med Morten Bo som underviser. Her er link til sidste sommers opgaver og billeder.

Morten Bo stiftede 1989 fotoskolen Fatamorgana, hvor han siden har undervist og siden 2010 også holdt sommerskole for 12-16 årige børn og unge. 

 

Street PORTRAITS - mette frandsen

24 - 28 juli 2017,  3500 kr.
Sted: Fotoskolen Fatamorgana, København
40 timers undervisning mandag – fredag

max. 10 deltagere

Vi ser mennesker omkring os hele tiden, som vi har lyst til at fotografere. Noget fanger vores øje eller interesse og alt for ofte lader vi chancen, for at fotografere dem, passere. At kunne fotografere en fremmed hander om tips og tricks og alle kan lære det. 
Vær’ med til at portrættere historier fra gaden og lær’ at fotografere et menneske du ikke kender. At være fotograf handler om meget andet end at være den der trykker på knappen: psykologi, kropssprog, tillid, tryghed og mod. Gennem denne workshop vil du lære alt om at møde mennesker du ikke kender, lave billeder af dem og få en bid af deres historie med hjem. Få de bedste tips og tricks fra en professionel street photographer og lære at arbejde med dem selv. Opbygge din selvtillid og overvinde din frygt for at fotografere mennesker på gaden. Lære at tackle de blokeringer og udfordringer du møder, og bruge psykologien bag det, at være en street photographer. Du vil udvikle dine observationsevner og lære kunsten at fortælle historier gennem billeder og til sidst sammensætte et personligt og stærkt projekt.

Når Mette Frandsen ikke laver store bog-projekter, er hun en flittig, erfaren og dygtig underviser. Hun afholder workshops, er vejleder, holder artist talks og er portfolio-review’er. Hun underviser i street-photography, personligt fotografi og fotojournalistik - på Fatamorgana, Grundtvigs Højskole, Danish Institute of Studying Abroad, RUC, København Film og Fotoskole. 


ET ANDERLEDES PORTRÆT- martin Bubandt

31 juli - 04 august 2017,  3500 kr.
Sted: Fotoskolen Fatamorgana, København
40 timers undervisning mandag – fredag

max. 10 deltagere

En uge med fokus på portrættet. Fra det enkle til det komplicerede iscenesatte. Med udgangspunkt i dig og dit fotografi, vil vi undersøge og udvikle din personlige tilgang til portrættet... Du vil blive udfordret, provokeret og rykket. Ikke kun som fotografer, men også som mennesker. For portrættet må aldrig blive ligegyldigt...

Martin Bubandt Freelance reklame og magasin fotograf - bosat i København Uddannet som Fotojournalist i 2008 fra Danmarks Journalist Højskole og Politiken. Martin har vundet flere priser ved Årets Pressefoto samt SND Society for News Design. Hans kunder tæller blandet andet: Euroman, Elle, Børsen, Grundfos etc


UDSOLGT! 
Portræt - søren rønholt

07 - 11 august 2017,  3500 kr.
Sted: Fotoskolen Fatamorgana, København
40 timers undervisning mandag – fredag

max. 10 deltagere

Hvordan skaber man et stærkt og oprigtigt portræt? 
Med udgangspunkt i "Less is more” vil vi arbejde på at skrælle alle de unødvendige lag af og istedet fremhæve de små detaljer, der skaber autencitet og troværdighed. Det gode portræt opnås kun gennem et bevidst brug af lys og et tæt sammenspil mellem den, der skal portrætteres, og fotografen. Søren Rønholt har gennem årene opnået stor erfarring i arbejdet med lys og personinstruktion, og han vil dele ud af sine erfarringer. 
Efterarbejdelse i Photoshop er et vigtigt komponent i skabelsen af et stærkt portræt. Derfor har vi inviteret en professionel billedebehandler til at komme forbi workshoppen en halv dag i starten og en halv dag i slutningen af ugen. Du vil ikke blive undervist i Photoshop, men du får masse af fifs og tricks og mulighed for at stille spørgsmål.
Det bliver en spændende uge med masser af kamera tid og fordybelse.

Søren Rønholt (f. 1969) er billedkunstner med fotografi som sit vigtigste medie. Som portrætfotograf er Rønholt anerkendt for sin evne til at skabe nerve og nærvær i sine portrætter, og netop derfor er Søren Rønholt en succesfuld og meget benyttet portrætfotograf, kendt for sine portrætter af skuespillere, forfattere, kunstnere og musikere fra hele Skandinavien.


UDSOLGT! 
Dit personlige sprog - lærke posselt

14 - 18 august 2017, 3500 kr.
Sted: Fotoskolen Fatamorgana, København
40 timers undervisning mandag – fredag

max. 10 deltagere

I workshoppen vil vi arbejde på at udvikle jeres fotografiske billedsprog og personlige blik. Vi vil tale om at se lyset og at mærke det, man fotograferer. Om at fortælle historier og fortælle om følelser.
Du vil blive opfordret til at udfordre dig selv og producere fotografiske historier med nerve, stemning og empati. Du vil træde ind i andre menneskers liv og mindske afstanden mellem dig og dem, du portrætterer, mellem dine ideer og det færdige billede.
Fokus på denne workshop vil ligge på historiefortælling gennem reportage. 

Lærke Posselt (f. 1984) er uddannet fra Fatamorgana og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og vandt i 2012, før hun var færdiguddannet, World Press Photo i kategorien ”Portrait of the Year”. Lærke Posselt har tidligere arbejdet som fotojournalist på Politiken og har desuden modtaget kronprinseparrets talentpris Stjernedrysprisen i 2014. Lærke Posselt arbejder i dag som freelance fotojournalist samtidig med egne personlige projekter og udstillinger.


TILMELDING 

Navn *
Navn

Jeg tilmelder mig det afkrydsede kursus og indbetaler det samlede beløb til:
DANSKE BANK Reg.nr. 9541 Konto nr. 274 00 44 128
Swift-bic DABADKKK IBAN nr. DK23 3000 2740 0441 28
Husk at anføre dit navn på indbetalingen!

Du er først tilmeldt workshoppen, når vores bank har registreret din indbetaling. Du vil modtage en kvittering over mail.
Hvis du fortryder din tilmelding, kan du senest 14 dage før workshop start via mail kontakte kontoret på info@fata.dk, og det fulde beløb vil blive tilbagebetalt.
Arbejdsledige, studerende på SU og lærlinge med uddannelseskontrakt vil få nedsat kursusafgiften med kr. 48.- pr. dag, såfremt de er bosat i Københavns Kommune.
Kurserne gennemføres med tilskud fra Folkeoplysningsudvalget og det er derfor et krav, at deltagerne er fyldt 18 år. ( Kurset for børn og unge 12-16 år, er undtaget fra denne regel. )
Undervisningen foregår på dansk.
Deltagergebyret inkluderer ikke forbrug af materialer.
Du vil modtage en mail med beskrivelse af de praktiske ting omkring workshoppen, senest 2 uger før første kursusdag.
Bliver et kursus aflyst grundet manglende tilmeldinger, vil de tilmeldte få besked senest 7 dage før første kursusdag.


Er du interesseret i Fotoskolen Fatamorganas historie og baggrund, vores firemåneders eller etårige fotografikurser. Besøg vores web.