Book din plads nu og start i weekend: 07 og 08 september 2019

VISUEL HISTORIE FORTÆLLING
Mette Frandsen

Det der virkelig gør forskellen handler om at have en stærk og personlig kreativ vision. Få hjælp til at udvikle og definere din i samarbejde med fotograf Mette Frandsen og derigennem opnå en unik dimension til din evne, at fortælle historier gennem fotografi. 
Denne Masterclass er til dig, som elsker fotografiet og gerne vil lave et større sammenhængende projekt. Henover tre intense måneder får du mulighed for at fordybe dig i et fotografisk projekt, stills eller levende billeder, hvor du vil blive udfordret i præcis den retning, som vil udvikle dig mest og bedst. Du vil blive inspireret og motiveret til at eksperimentere, afsøge originale veje og vi vil søge at identificere tematiske, formelle eller metodiske styrker. Du vil blive guidet igennem alle faserne fra ideudvikling, udvælgelse og form til mødet med et publikum. Du vil ende med at gennemføre og stå med et større og samenhængende personligt projekt -a body of work. 
Gennem forløbet vil der blive inviteret gæstelærer, som er eksperter indenfor deres felt, alle med forskellige tilgange til fotografiet og og det at udtrykke sig visuelt. 
Denne Masterclass afsluttes med en weekendworkshop, hvor vi slår dørene op og inviterer publikum indenfor i vores visuelle laboratorium. 


På denne Masterclass vil vi have fokus på følgende:

  • Inspirationsoverload -Mette Frandsen deler ud af sin professionelle erfaring og giver indblik i sit arbejde og snakker om den kreative process og giver masser’ af tips og tricks. Vi kigger på fotografiske projekter og diskuterer de forskellige fotografer, deres tilgange, metoder og løsninger. Vi inviterer spændende gæstelærer på besøg, som fortæller om deres arbejde.

  • Ideudvikling og research - Det er her fundamentet til dit projekt bliver skabt og hvor alt bliver vendt på hovedet og undersøgt fra alle vinkler og dybder.

  • Ide til handling - Planlægning - Hvad skal der til for at nå mit mål og hvordan går jeg i det hele taget i gang?

  • Personlig vision og tilgang - Hvad skaber et personligt og stærkt projekt? Hvad er min måde at gå til mit projekt på? Hvordan laver jeg billeder der kan mærkes og huskes?

  • Blokeringer og benspænd - Hvordan takler jeg de udfordringer der opstår undervejs?

  • Udvælgelse - Hvordan finder jeg sammenhængen i mine billeder og identificerer dét, som gør mine billeder til en samlet fortælling og gør det til mit?

  • Form/præsentation - Mødet med publikum. Web, bog eller udstilling, -hvad passer netop til mit projekt? Du vil blive præsenteret for en hel ny verden ift. præsentationen af fotografiet, hvad det kan og hvorfor det er vigtigt at tage den del af dit projekt, seriøst. Derudover vil vi arbejde med artist statements, som vil hjælpe dig med at redegøre for dig, som fotograf og, dit projekt.

Undervisningsform:

For at blive en fotograf der er værd at huske skal du have noget på hjerte, du skal være kreativ og du skal have din egen fotografiske stemme og vison. Det er de tre ting, som vi tager udgangspunkt i hver uge vi mødes. Hele forløbet starter op med en inspirationsweekend fyldt med fotografi, diskussioner og gæstelærer samtidig med at vi udvikler på din projekt-ide.

Derefter mødes vi hver uge, hvor der være et kreativt oplæg og indspark fra Mette Frandsen  efterfulgt af individuel kritik på de billeder, som du har lavet i løbet af ugen. Vi vil diskutere, analysere og vende alle aspekter ift. dit projekt, så du hver eneste gang går derfra med ny viden, ideer og inspiration til, hvordan du kan fortsætte dit arbejde. Hele den kreative process er vigtig under dette forløb og derfor samler vi op lige præcis dér, hvor du er i din process. Alle på holdet følger hinandens udvikling og er samlet omkring det store bord, når der gives feedback. På den måde lærer du også at tale om fotografi, have en holdning til det du ser, lærer at analysere og aflæse forskellige værker og deler dine egne erfaringer, kreativitet og ideer med andre fotografer.

 

Master nr. 15 ONSDAGS´s møder

Start weekend: 07 og 08 september 2019 - begge dage klokken 9.30 - 17.30

ONSDAGE klokken 17.30 - 21.30. Datoer 18/09, 25/09, 02/10, 16/10, 23/10, 06/11, 27/11, 04/12, 11/12, 15/01

Slut weekend: 18 og 19 januar 2020 - begge dage klokken 9.30 - 17.30

Kære alle, Denne Masterclass giver mulighed for en 'jule-arbejdsperiode', hvor du kan få check på dit projekt og gøre det så færdigt som muligt, inden vi mødes i januar og samler op på processen igen og ikke mindst udstiller de færdige værker. Jeg tager ud i den store verden, i arbejdsperioden, og henter ny inspiration med hjem til jer, så det kan I også bruge tiden til at jer glæde til.
Hilsen Mette Frandsen


 

Pris:
10.595,- 
Ønsker du at betale i  2 eller 3 rater, laver vi en aftale. 
Masterclass strækker sig over 72 undervisningstimer
fordelt over 2 weekend seminarer, samt 10 hverdags møder.
Alt undervisning finder sted på Fotoskolen Fatamorgana, Bispevej 25 A  2.tv, 2400 København NV.


Nedsat betaling:

Masterclass gennemføres med tilskud fra Folkeoplysningsudvalget. For at være berettiget til nedsat betaling ( minus 6 kr pr. kursustime - samlet rabat 432,- ) skal du for det første være bosiddende i Københavns kommune og derudover være folkepensionist, førtidspensionist, kontanthjælpsmodtager, arbejdsledig med gyldigt dagpengekort, studerende som modtager SU eller elev med lærlingekontrakt. Dokumentation skal sendes til info@fata.dk ved tilmelding. Personer på sygedagpenge og personer på barselsdagpenge kan ikke modtage tilskuddet.


Vigtigt:
Kursister, der under Masterclass er bosiddende i Danmark uden for Københavns Kommune skal
opgive dansk CPR-nummer, da Masterclass gennemføres med tilskud fra Folkeoplysnings-udvalget.


Spørgsmål:
Du er altid velkommen til at ringe til Fatamorganas direktør, Morten Nilsson, på 28 51 32 65.


Ansøg:
Vi optager løbende.
Ønsker du at deltage, skal du udfylde nedestående.
 


Masterclass Mette Frandsen *
Kursister, der under Masterclass er bosiddende i Danmark uden for Københavns Kommune skal opgive dansk CPR-nummer
Kort og præcis
Billeder/video *
 

Din underviser:
“Jeg finder et sted, jeg er interesseret i. Medbringer en masse ruller film og mit gamle kamera. Tager mine flade udtrådte sko på og går ud og siger goddag til verdenen. Jeg går i timevis og tager snapshots af alt det, jeg finder interessant eller har en følelse omkring. Sådan er mine to fotobøger, SIN CITY og LoveMe, blevet til. Flade sko og nysgerrighed”. 
Mette Frandsen

Når Mette ikke laver store bog-projekter, er hun en flittig, erfaren og dygtig underviser. Hun afholder workshops, er vejleder, holder artist talks, viser billeder og er portfolio-review’er. Hun underviser i street-photography, personligt fotografi og fotojournalistik på eksempelvis disse steder: Fatamorgana, Grundtvigs Højskole, Danish Institute of Studying Abroad, RUC, København Film og Fotoskole.