Less is more - Portræt MASTER

Søren Rønholt


Tilmeld dig nu og start
24 og 25 august 2019

Denne Masterclass er til dig, der elsker portrætfotografiet og er sulten på at udvikle din personlige portrætstil.
“Less is more” er mottoet for denne Masterclass, for vi tror på, at du med ganske simple virkemidler kan skabe stærke portrætter, hvis du har noget på hjerte, får truffet de rigtige valg og ikke er bange for at kaste dig ud i eksperimenter.
Søren Rønholt vil over tre måneder støtte dig i at træffe de rigtige valg og guide dig igennem alle faserne - fra ideudvikling og valg af form og teknik til mødet med et publikum. Du vil få mulighed for at fokusere og fordybe dig i et eller flere portrætprojekter, som vil udgøre den røde tråd gennem hele din Masterclass.
Vi afslutter med en udstilling, hvor vi åbner dørene og inviterer publikum til at se vores portrætter og høre historierne bag.


Undervisningsform:

Vi starter op med en inspirationsweekend, hvor portrættet bliver vendt og drejet. Vi går i dybden med indhold, form og teknik.
Søren Rønholt vil gå i studiet og vise dig, hvordan han arbejder med lys og personinstruktion.
Vi vil få besøg af billedbehandler Mattias Bager, der vil give et indblik i, hvordan billedbehandling bliver brugt i såvel den kommercielle som i kunstens verden. Derudover vil vi bruge tid på at diskutere og udvikle dit personlige projekt.

Efter vores første weekend sammen starter de ugentlige hverdagsmøder, som er kernen i Masterclass. Det er her, vi mødes omkring det store bord på Fatamorgana, hvor du får individuel feedback og kritik på de billeder, som du har skabt igennem ugen.
Søren Rønholt styrer slagets gang, men alle deltager i kritik og feedback på dine billeder. Der vil være masser af fælles problemstillinger, og det er altid lærerigt og inspirerende at følge sine holdkammeraters udvikling. Gennem hele forløbet vil der blive inviteret gæstelærere, hver med deres tilgang til fotografiet.

I den afsluttende weekend gør vi klar til at slå dørene op til vores udstillingog invitere publikum indenfor i vores visuelle laboratorium. 


På denne masterclass vil vi have fokus på følgende områder:

  • The Basic - Hvad kendetegner et stærkt portræt? Vi kigger på forskellige fotografers projekter, deres tilgange og metoder. Vi får besøg af gæstelærere, hver med deres unikke tilgang til det at udtrykke sig visuelt.

  • De første trin - Ideudvikling, research og planlægning - hvordan kommer jeg i gang? Det er her, fundamentet til dit projekt bliver støbt, og der skal træffes en masse vigtige valg.

  • Teknik - Hvad betyder mit valg af lys, kamera og brændevidde for mit projekt?

  • Personinstruktion - Hvordan forholder jeg mig til de personer, jeg vælger at portrættere? Hvad er en god model? Hvordan instruerer jeg personen?

  • Udvælgelse og præsentation - Hvordan vælger jeg imellem og finder sammenhæng i mine billeder, så min vision fremstå klar for et publikum?


Jeg har valgt lys, enkelthed og personinstruktion som masterclass´en omdrejningspunkter, fordi det fylder så meget i mit eget arbejde. Det betyder næsten alt. Det er altså også emner, jeg selv tumler med og bliver udfordret på i hverdagen. Jeg har så bare gjort det i rigtig mange år efterhånden og det bliver ved med at være interessant.
— Søren Rønholt

Besøg Sørens hjemmeside


Pris:
10.595,- 
Ønsker du at betale i  2 eller 3 rater, laver vi en aftale. 
Masterclass strækker sig over 72 undervisningstimer
fordelt over 2 weekend seminarer, samt 10 hverdags møder.
undervisningen finder sted på Fotoskolen Fatamorgana, Bispevej 25 A  2.tv, 2400 København NV.


Nedsat betaling:
Masterclass gennemføres med tilskud fra Folkeoplysningsudvalget. For at være berettiget til nedsat betaling ( 6 kr pr. kursustime ) skal du for det første være bosiddende i Københavns kommune og derudover være folkepensionist, førtidspensionist, kontanthjælpsmodtager, arbejdsledig med gyldigt dagpengekort, studerende som modtager SU eller elev med lærlingekontrakt. Dokumentation skal sendes til info@fata.dk ved tilmelding. Personer på sygedagpenge og personer på barselsdagpenge kan ikke modtage tilskuddet.


Vigtigt:
Kursister, der under Masterclass er bosiddende i Danmark uden for Københavns Kommune skal
opgive dansk CPR-nummer, da Masterclass gennemføres med tilskud fra Folkeoplysnings-udvalget.


Spørgsmål:
Hvis du er usikker på det tekniske, eller om du er fotografisk klar til denne workshop, er du altid velkommen til at kontakte mig.
Fatamorganas adm. direktør, Morten Nilsson, på 28 51 32 65.


Portræt Master nr. 20 TIRSDAG´s møder
Start weekend: 24 og 25 august 2019 - begge dage klokken 9.30 - 17.30
TIRSDAGE klokken 17.30 - 21.30.
Datoer 27/08, 03/09, 10/09, 17/09, 24/09
, 01/10, 08/10, 22/10, 29/10, 05/11

Slut weekend: 09 og 10 november - begge dage klokken 9.30 - 17.30


Ansøg:
Vi optager løbende.
Ønsker du at deltage, skal du udfylde nedestående.
 

Portræt Master *
HUSK tjekke datoerne
Kursister, der under Masterclass er bosiddende i Danmark uden for Københavns Kommune skal opgive dansk CPR-nummer, da Masterclass gennemføres med tilskud fra Folkeoplysnings-udvalget.
Lidt om hvordan du har arbejdet med portrætfotografiet og på hvilke områder du gerne vil blive bedre.
Checkbox *