Less is more - Portræt MASTER

Søren Rønholt


Denne Masterclass er til dig, der elsker portrættet og er sulten på at blive endnu skarpere på lys, form og indhold.
Vi kan tilbyde en professionel og intens Masterclass, hvor Søren Rønholt over to måneder vil dele ud af sin omfattende professionelle erfaring og hjælper dig til at fokusere på og udvikle netop dine potentialer. En Masterclass hvor portrætfotografiet vil blive nørdet igennem og angrebet fra alle vinkler. 

Der vil blive lagt stor vægt på: Lyssætning, personinstruktion, enkelthed og billedbehandling. Derfor har denne Masterclass også en weekendworkshop midt i forløbet, hvor der vil være tid til at gå i dybden med de forskellige teknikker.

Billedbehandling er et meget vigtigt komponent i moderne portrætfotografi, og vi får løbende besøg af billedbehandler Mattias Bager, som vil bistå med professionel billedbehandling, masser af fifs og tricks til at optimere stil og look i dine portrætter. 

Masterclass slutter med en weekendworkshop, hvor vi slår dørene op og inviterer publikum ind i vores visuelle laboratorium.
 


Undervisningsform:

Undervisningsformen er learning by doing. Det betyder, at vi er produktive, eksperimenterende og konstant afprøver vores ideer. Vi analyserer ikke kun de få endeligt udvalgte billeder, men tager hele processen alvorligt. 

Forløbet struktureres via en række stillede opgaver, der er centreret omkring vigtige dimensioner af portrætfotografering og metoder til at opnå et bedre resultat. Samtidig med, at opgaverne danner et fælles omdrejningspunkt, vil hver enkelt deltager arbejde ud fra sine egne forudsætninger og ikke mindst med at udvikle sine personlige potentialer og interesser.
Undervisningen veksler mellem, at Søren Rønholt instruerer i studiet, individuelt arbejde med opgaverne, vejledning i billedbehandling og kritik. Den fælles kritik er en hjørnesten i Masterclass, og det rum hvor vi respektfuldt og nysgerrigt diskuterer opgavebesvarelserne. Der vil blive undervist i at give kritik, og deltagerne inviteres på skift til at deltage som gæstekritikere. Herved vil du blive bedre til at tale om dine billeder og til at aflæse og analysere egne og andres værker i det hele taget.


På denne masterclass vil vi have fokus på følgende:

  • Lyssætning - hvordan påvirker lyssætningen portrættets karakter?
  • Less is more - hvor meget kan vi skrælle af?
  • Personinstruktion - hvordan påvirker vores samspil med modellen billedet?
  • Billedbehandling - hvordan understøtter billedbehandlingen portrættet?

Hvad forventer vi af dig?

Selvfølgelig masser af gåpåmod, lyst til udfordring og eksperimenter, adgang til photoshop og basis fotoudstyr.


Pris:
10.595,- 
Ønsker du at betale i  2 eller 3 rater, laver vi en aftale. 
Masterclass strækker sig over 72 undervisningstimer
fordelt over 3 weekend seminarer, samt 6 hverdags møder.
Alt undervisning finder sted på Fotoskolen Fatamorgana, Bispevej 25 A  2.tv, 2400 København NV.

Nedsat betaling:
Masterclass gennemføres med tilskud fra Folkeoplysnings-udvalget. Arbejdsledige, studerende på SU og lærlinge med uddannelseskontrakt, vil få nedsat kursusafgiften, med 6 kr pr. undervisningstime (72), såfremt de er bosat i Københavns Kommune.


Vigtigt:
Kursister, der under Masterclass er bosiddende i Danmark uden for Københavns Kommune skal
opgive dansk CPR-nummer, da Masterclass gennemføres med tilskud fra Folkeoplysnings-udvalget.


Spørgsmål:
Hvis du er usikker på det tekniske, eller om du er fotografisk klar til denne workshop, er du altid velkommen til at kontakte mig.
Fatamorganas adm. direktør, Morten Nilsson, på 28 51 32 65.


Portræt Master nr. 07 TIRSDAG´s møder
Start weekend: 25 og 26 august - begge dage klokken 9.30 - 17.30
TIRSDAGE klokken 17.30 - 21.30.
Datoer 28/08, 04/09, 11/09, 18/09, 25/09, 02/10

Workshop weekend: 15 og 16 september - begge dage klokken 9.30 - 17.30
Slut weekend: 06 og 07 oktober - begge dage klokken 9.30 - 17.30


Ansøg:
Vi optager løbende.
Ønsker du at deltage, skal du udfylde nedestående.
 

Portræt Master *
HUSK tjekke datoerne
Kursister, der under Masterclass er bosiddende i Danmark uden for Københavns Kommune skal opgive dansk CPR-nummer, da Masterclass gennemføres med tilskud fra Folkeoplysnings-udvalget.
Lidt om hvordan du har arbejdet med portrætfotografiet og på hvilke områder du gerne vil blive bedre.
Checkbox *

Jeg har valgt lys, enkelthed og personinstruktion som masterclass´en omdrejningspunkter, fordi det fylder så meget i mit eget arbejde. Det betyder næsten alt. Det er altså også emner, jeg selv tumler med og bliver udfordret på i hverdagen. Jeg har så bare gjort det i rigtig mange år efterhånden og det bliver ved med at være interessant.
— Søren Rønholt

Besøg Sørens hjemmeside