RESONANS - Landskab & Portræt MASTER

Søren Rønholt

ny orangedownload.png

Nyt Resonans KURSUS i foråret 2020 datoer følger


Vil du inspireres af nogle af landets bedste kunstfotografer? Vil du udfordres og eksperimentere? Vil du vejledes af en erfaren og engageret kunstfotograf? Så er denne masterclass måske noget for dig!

Denne masterclass har portrætter og landskabsfotografi som omdrejningspunkt. Masterclass´en hedder RESONANS, fordi genklang, kontakt og nærvær har betydning for alle dele af processen: Der skal opstå en forbindelse mellem fotografen og mennesket eller landskabet foran kameraet, ligesom det færdige billede skal vække genklang hos beskueren. 

Søren Rønholt vil over to måneder støtte dig i at træffe de rigtige valg og guide dig igennem alle faserne - fra ideudvikling og valg af form og teknik til mødet med et publikum. Du vil få mulighed for at fokusere og fordybe dig i et eller flere portrætprojekter eller landskabsprojekter. Vi afslutter med en udstilling, hvor vi åbner dørene og inviterer publikum til at se vores portrætter og høre historierne bag.


Undervisningsform:

Vi begynder med en inspirationsweekend på Søren Rønholts eget studie. Vi får have ny viden om portræt- og landskabsfotografi i forhold til arbejdsmetoder og færdige værker. Der vil være talks ved Søren Rønholt og danske kunstfotografer, som deler ud af erfaringer, viser projekter og giver gode tips.

Søren Rønholt gennemgår en portrætfoto-session med model sammen med holdet. Søren demonstrerer, hvordan han arbejder med lys og personinstruktion. Bagefter kommer der en professionel billedbehandler, der giver indblik i betydningen af digital efterbehandling. På den måde får du et unikt indblik i Sørens arbejdsprocesser og de mange valg og vurderinger, der ligger i hele arbejdsprocessen. I den første weekends skal vi også lære hinanden lidt bedre at kende og alle begynder idéudviklingen til deres eget personlige projekt.

Efter vores første weekend sammen starter de ugentlige hverdagsmøder, som er kernen i Masterclass. Det er her, vi mødes omkring det store bord på Fatamorgana, hvor du får individuel feedback og kritik på de billeder, som du har skabt igennem ugen.
Søren Rønholt styrer slagets gang, men alle deltager i kritik og feedback på dine billeder. Der vil være masser af fælles problemstillinger, og det er altid lærerigt og inspirerende at følge sine holdkammeraters udvikling. Gennem hele forløbet vil der blive inviteret gæstelærere, hver med deres tilgang til fotografiet. Vi arbejder med resonans som idé, både metodisk og i forhold til de færdige billeder.

I den afsluttende weekend gør vi klar til at slå dørene op til vores udstilling og invitere publikum indenfor i vores visuelle laboratorium. 


På denne masterclass vil vi have fokus på følgende områder:

  • The Basic - Hvad kendetegner et stærkt portræt og landskabsbillede? Vi kigger på forskellige fotografers projekter, deres tilgange og metoder. Vi får besøg af gæstelærere, hver med deres unikke tilgang til det at udtrykke sig visuelt. 

  • De første trin - Ideudvikling, research og planlægning - hvordan kommer jeg i gang? Det er her, fundamentet til dit projekt bliver støbt, og der skal træffes en masse vigtige valg. Skal du f.eks. arbejde ud fra en konceptuel tilgang eller en mere intuitiv?

  • Teknik - Hvad betyder mit valg af lys, kamera og brændevidde for mit projekt?

  • Personinstruktion - Hvordan forholder jeg mig til de personer, jeg vælger at portrættere? Hvad er en god model? Hvordan instruerer jeg personen?

  • Landskabsfotografering - Hvordan vælger jeg et område, en kontekst eller et landskab? Hvordan forbereder jeg mig mentalt og teknisk? Hvilket tidspunkt på døgnet skal jeg vælge?

  • Udvælgelse og præsentation - Hvordan vælger jeg imellem og finder sammenhæng i mine billeder, så min vision fremstå klar for et publikum?


Resonans er et kodeord i mit arbejde som kunstfotograf. For mig betyder resonans, at der opstår en form for genklang eller forbindelse. Når jeg fotograferer, arbejder jeg intenst med forbindelsen til mennesket foran mig, ligesom jeg søger en form for indre genklang i landskabsfotografiet. Det betyder alt. Det handler om nærvær og kontakt. Det handler om, hvad vi som fotografer gør med vores billeder og hvad billeder gør ved mennesker. Selvom alle på masterclass´en kommer til at udvikle deres personlige projekter, er vi fælles om den røde tråd: resonans.
— Søren Rønholt

Besøg Sørens hjemmeside


Pris:
9.595,- 
Ønsker du at betale i  2 eller 3 rater, laver vi en aftale. 
Masterclass strækker sig over 64 undervisningstimer
fordelt over 2 weekend seminarer, samt 8 hverdags møder.
undervisningen finder sted på Fotoskolen Fatamorgana, Bispevej 25 A  2.tv, 2400 København NV.


Nedsat betaling:
Masterclass gennemføres med tilskud fra Folkeoplysningsudvalget. For at være berettiget til nedsat betaling ( 6 kr i rabat pr. kursustime ) skal du for det første være bosiddende i Københavns kommune og derudover være folkepensionist, førtidspensionist, kontanthjælpsmodtager, arbejdsledig med gyldigt dagpengekort, studerende som modtager SU eller elev med lærlingekontrakt. Dokumentation skal sendes til info@fata.dk ved tilmelding. Personer på sygedagpenge og personer på barselsdagpenge kan ikke modtage tilskuddet.


Vigtigt:
Kursister, der under Masterclass er bosiddende i Danmark uden for Københavns Kommune skal
opgive dansk CPR-nummer, da Masterclass gennemføres med tilskud fra Folkeoplysnings-udvalget.


Spørgsmål:
Hvis du er usikker på det tekniske, eller om du er fotografisk klar til denne workshop, er du altid velkommen til at kontakte mig.
Fatamorganas adm. direktør, Morten Nilsson, på 28 51 32 65.


Ansøg:
Vi optager løbende.
Ønsker du at deltage, skal du udfylde nedestående.
 

Resonans *
HUSK tjekke datoerne
Kursister, der under Masterclass er bosiddende i Danmark uden for Københavns Kommune skal opgive dansk CPR-nummer, da Masterclass gennemføres med tilskud fra Folkeoplysnings-udvalget.
Lidt om hvordan du har arbejdet med dit fotografiet, hvad der interesser dig og på hvilke områder du gerne vil blive bedre.
Checkbox *