Less is more - Portræt MASTER

Søren Rønholt


Denne Masterclass er til dig, der elsker portrætfotografiet og er sulten på at blive endnu skarpere på lys, koncept og indhold.
Måske har du allerede et portrætprojekt, du gerne vil fordybe dig i, ellers vælger du et projekt i samarbejde med Søren Rønholt.
Dit projekt vil være den røde tråd gennem hele din Masterclass. Det vil være omdrejningspunktet i gennemgange, kritik, tekniksamtaler og billedbehandling. Alt hvad du bliver undervist i, vil du kunne bruge direkte i dit projekt.
Søren Rønholt vil over 10 uger dele ud af sin omfattende professionelle og kunstneriske erfaring og hjælpe dig til at fokusere på og udvikle netop dine potentialer.
Portrætfotografi handler om at træffe en masse valg. Du skal vælge, hvilken historie du ønsker at fortælle gennem dine portrætter og brugen af lys, stil, koncept, farveholdning og finish. Valg der alle har betydning og afgør, om dine portrætter bliver husket.
Derfor vil du gennem hele Masterclass blive stille spørgsmålet - hvorfor? Hvorfor træffer du de valg, du gør? Du vil få metoder og værktøjer, der gør dig i stand til at træffe de rigtig valg.
Om du vælger at arbejde med dagslys, flash, B-lamper eller blander det hele er helt op til dig, og med Søren Rønholt ved din side er du i trygge hænder og vil blive støttet i dine valg og dit personlige portrætprojekt. 
Billedbehandling er en vigtig komponent i moderne portrætfotografi. Vi får besøg af billedbehandler Mattias Bager som vil bistå med professionel billedbehandling og masser af tips og tricks til at optimere stil og look i dine portrætter.

Masterclass afsluttes med en udstilling, hvor vi holder fernisering på projekterne og inviterer publikum indenfor i vores visuelle laboratorium.

 


Undervisningsform:

Forløbet starter op med en inspirations weekend hvor vi vender og drejer portrættet. Vi vil komme omkring indhold, teknik, lys.

Søren Rønholt vil gå i studiet og helt praktisk vise dig hvordan han arbejder med lys og personinstruktion.
Vi vil få besøg af billedbehandler Mattias Bager der vil give et indblik i hvordan billedbehandling bliver brugt, både i den kommercielle og i kunstens verden. Derudover vil vi bruge tid på at udvikle og diskutere dit personlige projekt og lære hinanden bedre at kende.

Efter vores første weekend samme starter de ugentlige hverdagsmøder som er kernen i Masterclass, det er her alle kursisterne mødes omkring det store bord på Fatamorgana og her du får individuel feedback og kritik på de billeder du har skabt siden sidste møde.

Søren Rønholt styrer slagets gang, men alle opfordres til at deltage i kritik og feedback. Der vil være masser af fælles problemstillinger og det er altid lærerigt at følge dine medkursisters udvikling.

Den sidste weekend handler om at få klartgjort til udstillingen, vi skal printe og hænge billeder på væggene, så vi er klar til at slår dørene op og inviterer publikum ind i vores visuelle laboratorium.


Billedbehandling:

Billedbehandler Mattias Bager, vil bistå med professionel billedbehandling og masser af fifs og tricks.
Ud over den første weekend hvor han besøger os, vil han være tilstede hele aftenen på tre af vores hverdagsmøder. Helt praktisk foregår det på følgende måde. Efter at du har fået feedback på dine billeder af Søren Rønholt, vil du kunne booke tid hos Mattias til en individuel samtale om billedbehandling og hvordan du optimere stil og look i dine portrætter.


På denne masterclass vil vi have fokus på følgende:

  • Lyssætning - hvordan påvirker lyssætningen portrættets karakter?
  • Less is more - hvor meget kan vi skrælle af?
  • Personinstruktion - hvordan påvirker vores samspil med modellen billedet?
  • Billedbehandling - hvordan understøtter billedbehandlingen portrættet?

Hvad forventer vi af dig?

Selvfølgelig masser af gåpåmod, lyst til udfordring og eksperimenter, adgang til photoshop og basis fotoudstyr.

At du har viden om, og adgang til det lys du gerne vil arbejde med. Samt at du har gjort dig tanker om et personligt projekt, du gerne vil tage hul på.
 


Pris:
10.595,- 
Ønsker du at betale i  2 eller 3 rater, laver vi en aftale. 
Masterclass strækker sig over 72 undervisningstimer
fordelt over 2 weekend seminarer, samt 10 hverdags møder.
Alt undervisning finder sted på Fotoskolen Fatamorgana, Bispevej 25 A  2.tv, 2400 København NV.


Nedsat betaling:
Masterclass gennemføres med tilskud fra Folkeoplysningsudvalget. For at være berettiget til nedsat betaling ( 6 kr pr. kursustime ) skal du for det første være bosiddende i Københavns kommune og derudover være folkepensionist, førtidspensionist, kontanthjælpsmodtager, arbejdsledig med gyldigt dagpengekort, studerende som modtager SU eller elev med lærlingekontrakt. Dokumentation skal sendes til info@fata.dk ved tilmelding. Personer på sygedagpenge og personer på barselsdagpenge kan ikke modtage tilskuddet.


Vigtigt:
Kursister, der under Masterclass er bosiddende i Danmark uden for Københavns Kommune skal
opgive dansk CPR-nummer, da Masterclass gennemføres med tilskud fra Folkeoplysnings-udvalget.


Spørgsmål:
Hvis du er usikker på det tekniske, eller om du er fotografisk klar til denne workshop, er du altid velkommen til at kontakte mig.
Fatamorganas adm. direktør, Morten Nilsson, på 28 51 32 65.


Portræt Master nr. 07 TIRSDAG´s møder
Start weekend: 25 og 26 august - begge dage klokken 9.30 - 17.30
TIRSDAGE klokken 17.30 - 21.30.
Datoer 28/08, 04/09, 11/09, 18/09, 25/09, 02/10, 9/10, 16/10, 23/10, 30/10

Slut weekend: 03 og 04 november - begge dage klokken 9.30 - 17.30


Ansøg:
Vi optager løbende.
Ønsker du at deltage, skal du udfylde nedestående.
 

Portræt Master *
HUSK tjekke datoerne
Kursister, der under Masterclass er bosiddende i Danmark uden for Københavns Kommune skal opgive dansk CPR-nummer, da Masterclass gennemføres med tilskud fra Folkeoplysnings-udvalget.
Lidt om hvordan du har arbejdet med portrætfotografiet og på hvilke områder du gerne vil blive bedre.
Checkbox *

Jeg har valgt lys, enkelthed og personinstruktion som masterclass´en omdrejningspunkter, fordi det fylder så meget i mit eget arbejde. Det betyder næsten alt. Det er altså også emner, jeg selv tumler med og bliver udfordret på i hverdagen. Jeg har så bare gjort det i rigtig mange år efterhånden og det bliver ved med at være interessant.
— Søren Rønholt

Besøg Sørens hjemmeside