masterclass.jpg

Masterclass

Ønsker du at udvikle dine evner som fotograf, så er Fatamorganas nye Masterclass måske noget for dig.


Holdet med start september 2017 - er udsolgt.
Næste hold starter i slutning af januar 2018. Vi åbner for tilmelding første september.

M A S T E R C L A S S  I VISUEL HISTORIE FORTÆLLING


 

Ønsker du at udvikle dine evner som fotograf, og har du lyst til at indgå i et ambitiøst fællesskab omkring et personligt projekt?
Så er Fatamorganas
M A S T E R C L A S S måske noget for dig.

 

 

Vi har sammensat et professionelt og inspirerende program, der over 10 uger med garanti vil skubbe til din forståelse af fotografi, udvikle dine færdigheder og booste din selvtillid. Nogle gange provokerende og grænseoverskridende, helt sikkert udfordrende og medrivende. Fotograf Mette Frandsen styrer slagets gang støttet af et hold af inspirerende gæstelærereMasterclassen vil blive skræddersyet til dig og dit projekt, og du vil blive udfordret i den retning, der udvikler dig mest og bedst. Vi optager max. 10 deltagere, og vi lægger vægt på at sammensætte det bedst mulige hold, da det at bruge og trække på hinandens erfarringer er altafgørende for et godt forløb.

 

foto: Mette Frandsen

foto: Mette Frandsen

 

UNDERVISNINGSFORM:
Denne Masterclass er tænkt som en platform, et fællesskab hvor du i tæt samarbejde med din underviser Mette Frandsen vil bliver guidet gennem alle faserne i tilblivelsen af en personling billedfortælling fra ideudvikling over form og udvælgelse og til mødet med et publikum. Der vil løbende blive inviteret gæstelærere som er eksperter indenfor hvert deres felt, alle med forskellige tilgange til fotografiet og det at udtrykke sig visuelt. Du vil lære tips og tricks, blive udfordret af nye indtryk og arbejdsmetoder, og hvis du arbejder hårdt, vil du efter 10 uger står med et gennemarbejdet fotografisk projekt. 

 
 

På denne M A S T E R C L A S S vil vi have focus på følgende område:

  • Ideudvikling og research - Det er her, fundamentet til dit projekt bliver skabt og alt bliver vendt på hovedet og undersøgt. 
  • Ide til handling - Planlægning. Hvad skal der til for at nå dit mål?
  • Personlig vision og tilgangHvad skaber et personligt og stærkt projekt? Billeder der kan mærkes og huskes.
  • Blokeringer og benspænd - Du vil lære at takle de udfordringer, der vil opstår undervejs.
  • Udvælgelse og form - Du lærer at finde sammenhæng og identificere det, der gør dine billeder til en samlet fortælling.
  • At møde sit publikum - Web, bog, udstilling? Hvilken form passer bedst til netop dit projekt.
 

foto: Mette Frandsen

foto: Mette Frandsen

 

UNDERVISNINGS DATOER:
M A S T E R C L A S S løber over 10 uger.
Vi starter med en weekend bootcamp lørdag/søndag 2 og 3 september
( 9.30 - 17.30 begge dage ).
Herefter mødes vi 10 tirsdage ( 17.30 - 21.30 ). 
Første møde tirsdag 05.09 - tirsdag 12.09 - tirsdag 19.09 - tirsdag 26.09 - tirsdag 03.10 - tirsdag 10.10 - tirsdag 17.10 - tirsdag 24.10 - tirsdag 31.10 - tirsdag 07.11.
Vi slutter med et weekend seminar lørdag/søndag 11 og 12 november
( 9.30 - 17.30 begge dage ).
Alt undervisning finder sted på Fotoskolen Fatamorgana, Bispevej 25 A  2.tv, 2400 København NV.
 

 
 

Pris: 9.595,-   
Ønsker du at betale i  3 rater, bedes du kontakte os. 
M A S T E R C L A S S strækker sig over 72 undervisningstimer fordelt over 2 weekend seminarer, samt 10 tirsdags møder.
M A S T E R C L A S S gennemføres med tilskud fra Folkeoplysnings-udvalget. Arbejdsledige, studerende på SU og lærlinge med uddannelseskontrakt, vil få nedsat kursusafgiften, med 6 kr pr. undervisningstime, såfremt de er bosat i Københavns Kommune. 

 
 

ANSØGNING / TILMELDING: 
Sidste frist for ansøgning er 01 juli, men vi optager løbende. Ønsker du at deltage, skal du at sende 5 - 10 billeder og en kort beskrivelse af dig selv, din alder, din fotografiske baggrund samt kort om, hvad du ønsker at få ud af forløbet. Send din ansøgning og billeder til info@fata.dk
Vi optager max. 10 deltagere.


SPØRGSMÅL:
Du er altid velkommen til at ringe til Fatamorganas adm. direktør, Morten Nilsson, på 28 51 32 65.

UDSTYR:
Deltagerne medbringer selv kamera og labtop.

 
 
foto: Mette Frandsen

foto: Mette Frandsen


 

DIN UNDERVISER:
“Jeg finder et sted, jeg er interesseret i. Medbringer en masse ruller film og mit gamle kamera. Tager mine flade udtrådte sko på og går ud og siger goddag til verdenen. Jeg går i timevis og tager snapshots af alt det, jeg finder interessant eller har en følelse omkring. Sådan er mine to fotobøger, SIN CITY og LoveMe, blevet til. Flade sko og nysgerrighed”. 
Mette Frandsen

Når Mette ikke laver store bog-projekter, er hun en flittig, erfaren og dygtig underviser. Hun afholder workshops, er vejleder, holder artist talks, viser billeder og er portfolio-review’er. Hun underviser i street-photography, personligt fotografi og fotojournalistik på eksempelvis disse steder: Fatamorgana, Grundtvigs Højskole, Danish Institute of Studying Abroad, RUC, København Film og Fotoskole. 

 

 
“Jeg vidste absolut ingenting om, hvad det ville sige at kunne se billeder. Det lærte Mette Frandsen mig! Jeg kan huske, at jeg gik København tynd og tog omkring 500 billeder den første dag. Hun kiggede på hvert og et sammen med mig og fortalte hvad, der fungerede og hvad, der ikke fungerede. Hun lagde grunden for mit fotografiske seende og satte ild under min lyst til at tage billeder, da jeg havde allermest brug for det. Mette har hun en ufattelig god evne til at kigge på alle typer fotografi, hvilken er en utrolig vigtig evne, som lærer og inspirator. Hun får min allervarmeste anbefaling.”
— -Julia Mejnertsen, fotograf
 
Masterclass forår 2017

Masterclass forår 2017


 

Er du interesseret i Fotoskolen Fatamorganas firemåneders eller etårige fotografikurser, besøg vores web.